Home  

  • 23 octubre, 2017

    Jornada tècnica: "La trufa en el cultiu de l´avellaner"

    Dimecres 8 de novembre de 2017, Saló d’actes de la Fundació de Cooperatives de Castelló.

 

Amb aquesta jornada es pretén donar a conèixer l’ecologia de les trufes en l’avellaner i els sistemes de producció d’avellanes micorizades.

La trufa és un fong que viu associat a un arbre hoste, generalment alzina , roure o avellaner. La truficultura és el cultiu racional d'arbres micoritzats.

La truficultura és una activitat que cal potenciar i divulgar, no sols per les seus avantatges mediambientals com la contribució al repoblament de sòls agraris i evitar l’erosió, sinó que també des de el punt de vista econòmic, ja que és una font d’innovació i diversificació però sobre tot per que pot ser un complement de rendes en àrees deprimides

A l’Alt Maestrat la trufa es caracteritza per l’intens sabor, aroma profund i qualitat excepcional. Aquestes característiques fan que la tòfona de Benassal tinga un potencial econòmic que cal posar en marxa i per això des de LA UNIÓ y la Cooperativa de Benassal s’ha cregut convenient realitzar aquesta jornada dirigida a tots els productors d’avellanes de la Comarca interessats en la truficultura. 

 

        Inscripció:

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de:

La Unió de Llauradors:  964 43 12 63; egarcia@launio.org    Persona Contacte: Elia

Cooperativa Agrícola Benasalense:  964 43 12 28.    Persona Contacte: Fernando

 

       Lloc de realització:

Saló d’actes de la Fundació de Cooperatives de Castelló.

Cl. Mossèn Joaquin, 4  Benassal (Castelló)

documento descargable